Meer over Susanna Willis

Van mijn hobby mijn werk gemaakt

Ik was 21 jaar toen ik mijn geboorteland Engeland voor Nederland verruilde. Mijn studie in de sociale wetenschappen heb ik in Rotterdam kunnen voortzetten aan de Erasmus Universiteit, waar ik in 1982 als sociologe afstudeerde. Daar begon ook mijn loopbaan als universitair docent. Daarna werkte ik als hoofd van een beleidsafdeling in een gemeentelijke organisatie waar ik onder andere trainingen in management, functioneringsgesprekken, onderhandelings- en communicatietechnieken volgde. Hoewel ik met plezier mijn werk deed had ik altijd het gevoel dat er iets ontbrak.

Mijn ontdekkingsreis naar yoga begon, vanwege gezondheidsklachten, in de jaren zeventig. Ik volgde yogalessen bij verschillende mensen o.a. uit Nederland en India.
De kennismaking met de 'Koninklijke (Raja) Yoga' deed mij besluiten een docentenopleiding te volgen. Alles wat ik in de loop der jaren had geleerd viel op zijn plaats en ik wist tegelijkertijd dat ik nog jaren bezig zou zijn alles in het dagelijkse leven toe te passen. De Raja Yoga is voor mij een instrument om weer in harmonie te komen. Omdat ik me verbonden voel met iets dat mij vreugde geeft, heb ik in 1993 van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Praktijk sinds 1993
Ik begon in 1993 met yogagroepen. Vanwege een toenemende vraag breidde ik in 1997 mijn praktijk uit met individuele begeleiding op het gebied van fysieke, emotionele, mentale en spirituele vraagstukken.
De samenwerking met verschillende artsen/therapeuten van het Instituut voor Energetische Geneeskunde (IVEG), waar ik van 2002-2004 met veel plezier heb gewerkt, wordt nu, na het overlijden van Ton van Gelder, vanuit de verschillende praktijklocaties voortgezet.

Professionele bevoegdheid

Inspiratie

De foto's van de lotussen op deze website die vanuit de donkere modder door het water en de lucht naar het licht van de zon groeien, symboliseren de ontdekkingsreis die we maken van het donkere onderbewuste naar het hogere bewustzijn. Het staat symbool voor het openen van het hart, voor zuiverheid en verlichting.

terug naar boven ^